رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاعرسانی دانشگاه محقق اردبیلی گفت: کتابخانۀ مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی در بین ۲۸۲ کتابخانۀ زیرپوشش سامانۀ آمار کتابخانهها ایرانداک جایگاههای شایسته کسب کرد.
ه گزارش روابطعمومی دانشگاه، دکتر حبیب شهبازی شیران تصریح کرد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، گزارش مقایسه ای از استانداردهای مربوط به کتابخانهها در مؤسسات آموزش عالی ایران و وضعیت کتابخانههای تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری را منتشر کرد.
وی با بیان اینکه ایرانداک وضعیت ۱۰۵ کتابخانۀ زیرپوشش وزارت علوم را در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ بر پایۀ دادههای سامانۀ آمار کتابخانه ها با دو استاندارد مقایسه کرده است، افزود: مقایسۀ کتابخانه ها با استانداردها، وضعیت آنها را بر پایۀ “استانداردهایی برای کتابخانه ها در مؤسسات آموزش عالی ایران: کمیسیون نظام اطلاع رسانی علم و فناوری” و “استانداردهایی برای کتابخانه ها در آموزش عالی: ACRL” نشان میدهد.
شهبازی شیران ادامه داد: در این گزارش از “استانداردهایی برای کتابخانه ها در مؤسسات آموزش عالی ایران” ۱۵ سنجۀ درونداد و چهار سنجۀ برونداد در مقایسه به کار رفتهاند و از “استانداردهایی برای کتابخانه ها در آموزش عالی (ای. سی. آر. ال.) ” نیز ۲۱ سنجۀ برآیند به کار رفته اند.
رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاعرسانی دانشگاه محقق اردبیلی تصریح کرد: در این گزارش، بر اساس مدل مقایسۀ کتابخانه ها با استانداردها، استانداردهایی برای کتابخانهها در مؤسسات آموزش عالی ایران، کتابخانۀ مرکزی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه محقق اردبیلی در زیربخش هزینه کرد خرید منابع داخلی و خارجی به اعتبارات هزینه ای عمومی مؤسسه، “شاخص های اثربخشی سازمانی” با ۲۱درصد، رتبۀ دوّم را در بین ۱۰۵ کتابخانۀ زیرپوشش وزارت علوم در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۳۹۸ کسب کرده و در زیربخش روابط بیرونی “نسبت شاخصه ای کارکنان و روابط بیرونی” نیز با ۷.۱۸ درصد، بعد از مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، پژوهشگاه دانش های بنیادی، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایۀ زنجان، دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه قم، پژوهشگاه هوافضا و دانشگاه اصفهان، در بین ۱۰۵ کتابخانۀ زیرپوشش وزارت علوم جایگاه دوازدهم کشور را در این شاخص به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که چکیدۀ آمار کتابخانههای سال تحصیلی ۹۹-۱۳۹۸ وضعیت کتابخانهها را بر پایۀ استاندارد NISO Z۳۹.۷ نشان میدهد، مدل ارائۀ چکیدۀ آمار کتابخانهها نیز از کتاب ARL Statistics گرفته شده است که آمار کتابخانههای دانشگاهی و غیردانشگاهی عضو انجمن کتابخانههای پژوهشی را در هر سال تحصیلی با پیشینهای بیش از ۱۰۰ سال منتشر میکند.
شهبازی شیران افزود: بر این پایه، نتایج رتبهبندی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران حاکی از آن است که کتابخانۀ مرکزی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه محقق اردبیلی در بین ۲۸۲ کتابخانۀ زیرپوشش سامانۀ آمار کتابخانهها، در زیربخش هزینهکرد برای منابع داخلی در جایگاه نخست و در زیربخش هزینه کرد برای منابع خارجی در جایگاه هفتم قرار گرفته است و همچنین، در رتبه بندی مساحت تالار مطالعه در کتابخانه ها نیز، در بین ۲۸۲ کتابخانۀ زیرپوشش سامانۀ آمار کتابخانهها، حائز رتبۀ سیزدهم شده است.
لینک خبر در سایت دانشگاه